Verzekering

Wij adviseren om altijd goed verzekerd op reis te gaan! Tijdens de vakantie wil je tenslotte onbezorgd kunnen genieten. Een goede reis- en annuleringsverzekering is dan een erg belangrijk onderdeel van jouw vakantie. Zowel voor als tijdens de vakantie kunnen er dingen gebeuren die zonder een verzekering vervelende financiële gevolgen met zich meebrengen. Corendon werkt samen met Unigarant, 100% dochter van de ANWB, en dé specialist op het gebied van reis- en annuleringsverzekeringen.

Je kunt kiezen voor een reis- en/of annuleringsverzekering.

De voorwaarden van de reis- en annuleringsverzekering kun je op deze pagina in pfd-formaat downloaden.

KORTLOPENDE ANNULERINGSVERZEKERING

De kortlopende annuleringsverzekering van Unigarant dekt de kosten die je gemaakt hebt bij het annuleren van de reis, wanneer de reden van de annulering valt binnen de voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij. Daarnaast biedt de verzekering een vergoeding bij een vertrekvertraging van acht uur of langer. Je kunt deze verzekering uiterlijk tot 7 dagen na het maken van je boeking bijboeken. Bij last minute boekingen (4 weken voor vertrek) kun je alleen op de dag van boeking een annuleringsverzekering bijboeken. De dekking gaat in vanaf het moment dat de verzekering is bijgeboekt en deze op je bevestiging vermeld staat.

Belangrijk: de factuur is de polis van jouw annuleringsverzekering. Alleen de onderdelen op deze factuur zijn verzekerd. Wanneer je losse extra’s voor de reis bijboekt, via een andere aanbieder of via Corendon (die niet op de factuur staan), kun je via ons Contact Center de poliswaarden laten verhogen. Zo zijn ook de extra’s verzekerd. Onze Contact Center medewerkers adviseren je graag over de voorwaarden en bijkomende kosten.

Een aantal voorbeelden van gedekte gebeurtenissen zijn ziekte en overlijden van verzekerde of familie in de eerste of tweede graad en bij onvrijwillige werkloosheid. Moet je de vakantie onderbreken en valt de reden van annulering binnen de voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij, dan krijg je de niet-genoten vakantiedagen vergoed.

Wil je meer informatie over de kortlopende annuleringsverzekering? Klik dan hier voor de uitgebreide voorwaarden van deze verzekering.

Bekijk hier wat de annuleringsverzekering (IPID) van Unigarant dekt.

Download hier het schadeformulier annuleringsverzekering.

Het ingevulde schadeformulier van de annuleringsverzekering kun je mailen naar schade@corendon.nl.

KORTLOPENDE REISVERZEKERING

Met de kortlopende reisverzekering (uitgebreide variant) van Unigarant ben je op reis verzekerd van de beste hulp. Een vertrouwd gevoel.

Tijdens je reis ben je verzekerd tegen beschadiging, verlies en diefstal van je bagage tot een bedrag van € 3500,-, waarbij er een eigen risico van € 50,- per schadegebeurtenis geldt. Ook ben je verzekerd voor onder andere medische kosten, extra verblijfkosten, repatriëring en personenhulpverlening. Bij een ongeval keert de verzekering een bedrag uit van € 25.000,- (bij overlijden) tot maximaal € 75.000,- (bij blijvende invaliditeit).

Let op: voor bagagedekking moet je woonachtig zijn in de Benelux. Voor dekking van je medische kosten dien je over een Nederlandse ziektekostenverzekering te beschikken.

Wil je meer informatie over de kortlopende reisverzekering?

Klik dan hier voor de uitgebreide voorwaarden van deze verzekering geldig vanaf 1 augustus 2018.

Bekijk hier wat de Unigarant reisverzekering (IPID) dekt.

Download hier het schadeformulier reisverzekering.

Het ingevulde schadeformulier van de reisverzekering kun je naar Unigarant sturen.

Unigarant Verzekering