Water en elektriciteit in de landen rond de Middellandse Zee zijn, zeker in de zomermaanden, schaars. Door de groeiende stroom toeristen is het van groot belang dat je zuinig met water omgaat. Vanwege het watertekort kan het zijn dat het bad in de badkamer een badstop mist. De meeste landen maken voor het opwarmen van water gebruik van de elektriciteit van zonnepanelen. Een super milieuvriendelijke vorm van energie. Het water blijft voldoende verwarmd, zolang de zon schijnt. Bij minder goed weer kan de warmwatervoorziening minder zijn. De levering van water en stroom is in mediterrane landen niet altijd gelijk aan zoals wij dat in Nederland gewend zijn. Storingen komen vaker voor en de oorzaak hiervan ligt meestal bij de autoriteiten. Voor eventuele kosten en ongemakken door een water of elektriciteit storing kun je de accommodatieverschaffer en Corendon niet aansprakelijk stellen.