Een standaardkamer/2-persoonskamer beschikt over een 2-persoonsbed of twee aparte bedden. Eventueel kun je hiervoor telefonisch een voorkeur aangeven tijdens het boeken. Let op: dit is geen garantie.

Een 1-persoonskamer is meestal een 2-persoonskamer voor alleengebruik. De kamer kan soms kleiner of minder goed gelegen zijn dan een 2-persoonskamer in hetzelfde gebouw, ondanks de gevraagde toeslag. Sommige accommodaties bieden een echte 1-persoonskamer aan.

Een 2-persoonskamer + extra bed is een standaard 2-persoonskamer met een extra bed. Dit extra bed kan een slaapstoel of -bank, opklap- of logeerbed zijn. Het kan zo zijn dat de loopruimte in de kamer door het extra bed krap is.
Voordeelkamers/-appartementen zijn vaak gelijk aan de andere kamers/appartementen. In sommige gevallen kunnen deze qua ligging, inrichting, formaat en faciliteiten afwijken. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van een balkon/terras, een andere locatie in een bijgebouw en/of het ontbreken van uitzicht. Op sommige bestemmingen zijn de voordeelkamers gelijk aan de standaardkamers, maar rekent de accommodatieverschaffer voor een klein aantal kamers een lagere prijs. Deze kamers kan Corendon je extra voordelig aanbieden.

Een quadroom of quadkamer is een standaard 2-persoonskamer bestaande uit één ruimte waar twee extra bedden in zijn geplaatst. De twee extra bedden kunnen opklapbedden, slaapbanken, bedbanken, logeerbedden, stapelbedden of bijzetbedden zijn. Het kan zo zijn dat de loopruimte in de kamer door de extra bedden krap is.

Een familiekamer kan bestaan uit twee aparte kamers met één ingang, twee naast elkaar gelegen kamers met een tussendeur, één grote ruimte of  een duplexkamer. De bedden vanaf het derde bed kunnen opklapbedden, slaapbanken, bedbanken, logeerbedden, stapelbedden of bijzetbedden zijn.

Een studio bestaat uit een woon-/slaapgedeelte met kitchenette en aparte badkamer.

Een 2-kamerappartement bestaat uit een woon-/slaapkamer (vaak met bedbanken), een slaapkamer, open keuken of kitchenette en een badkamer.

Een 3-kamerappartement heeft nog een extra slaapkamer. De inventaris van de keuken/kitchenette is beperkt.

Babybed: reis je met een baby, dan proberen wij een babybedje voor je te reserveren. Je kunt dit tijdens het maken van de boeking opgeven als preferentie. Het aantal bedjes is vaak beperkt, waardoor wij een babybedje niet 100% kunnen garanderen. In dat geval zal de baby bij de ouders in bed slapen. Ook kan het zijn dat de ruimte te krap is om een babybed te plaatsen. Houd er rekening mee dat kinderbedjes tegen betaling kunnen zijn. Eventuele kosten voor het kinderbedje moet je altijd ter plaatse aan de accommodatieverschaffer betalen.