Heeft een baby een eigen stoel?

Corendon (Dutch) Airlines
Een baby tot twee jaar heeft op de heen- en terugvlucht geen eigen stoel. Tijdens beide vluchten moet de baby bij één van de ouders op schoot. Wordt jouw baby tijdens de vakantie (met een maximale verblijfsduur van twee weken) twee jaar, dan beschouwt Corendon (Dutch) Airlines het kind nog steeds als een baby. Op de terugvlucht heeft het kind dus geen eigen stoel en berekenen wij geen extra kosten. Wanneer je toch graag een eigen stoel (tegen betaling) voor jouw baby wenst, is het mogelijk dit tijdens de reservering (telefonisch) aan te geven. Tijdens de start en landing moet je de baby wel op schoot nemen.

KLM
Reis je met een baby en wordt deze tijdens verblijf op de vakantiebestemming twee jaar, dan beschouwt KLM de baby voor de heen- en terugreis als kind met een eigen stoel. Bij boeking via de website van Corendon wordt dit niet goed verwerkt. Houd dus rekening met een prijscorrectie. Neem voor de juiste prijs contact op met het Contact Center.

Transavia
Reis je met een baby en wordt deze tijdens verblijf op de vakantiebestemming twee jaar, dan beschouwt Transavia de baby op de terugreis als kind met een eigen stoel. Bij boeking via de website van Corendon wordt dit niet goed verwerkt. Wij corrigeren de boeking en je ontvangt een nieuwe bevestiging.

Emirates
Reis je met een baby en wordt deze tijdens verblijf op de vakantiebestemming twee jaar, dan beschouwt Emirates de baby voor de heen- als terugreis als kind met een eigen stoel. Bij boeking via de website van Corendon wordt dit niet goed verwerkt. Houd dus rekening met een prijscorrectie. Neem voor de juiste prijs contact op met het Contact Center.

Pegasus
Reis je met een baby en wordt deze tijdens verblijf op de vakantiebestemming twee jaar, dan beschouwt Pegasus de baby voor de heen- en terugreis als kind met een eigen stoel. Bij boeking via de website van Corendon wordt dit niet goed verwerkt. Houd dus rekening met een prijscorrectie. Neem voor de juiste prijs contact op met het Contact Center.

AlMasria Universal Airlines
Reis je met een baby en wordt deze tijdens verblijf op de vakantiebestemming twee jaar, dan beschouwt AlMasria Universal Airlines de baby voor de heen- en terugreis als kind met een eigen stoel. Bij boeking via de website van Corendon wordt dit niet goed verwerkt. Houd dus rekening met een prijscorrectie. Neem voor de juiste prijs contact op met het Contact Center.

Turkish Airlines
Reis je met een baby en wordt deze tijdens verblijf op de vakantiebestemming twee jaar, dan beschouwt Turkish Airlines de baby voor de heen- en terugreis als kind met een eigen stoel. Bij boeking via de website van Corendon wordt dit niet goed verwerkt. Houd dus rekening met een prijscorrectie. Neem voor de juiste prijs contact op met het Contact Center.

Heeft een baby bagagevrijdom?

Nee, een baby heeft geen bagagevrijdom. Je kunt natuurlijk wel onder jouw naam extra kilo’s boeken tegen betaling (bij vluchten met Corendon (Dutch) Airlines en Transavia met vertrek en aankomst op een Nederlandse luchthaven). Kijk voor meer informatie over bagage op www.corendon.nl/bagage.

Vlieg je met een andere luchtvaartmaatschappij, dan verwijzen wij je naar de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.

Mag een buggy, kinderwagen of maxi cosi mee?
Het is mogelijk om gratis óf één buggy óf één kinderwagen per kind mee te nemen tijdens de vlucht. Daarnaast mag je het noodzakelijke aan bijvoorbeeld luiers en voeding meenemen. Een lichtgewicht buggy die inklapbaar is, mag je meenemen tot aan de gate. Overige (niet inklapbare) buggy’s en kinderwagens kun je gratis bij de check-in balie als ruimbagage inchecken. Als jouw kinderwagen uit twee delen bestaat, check je de kinderwagen in zijn geheel in. Alleen als één van de delen een opklikbaar (auto)kinderzitje/maxi cosi van maximaal zeven kilogram is, mag je het (auto)kinderzitje/maxi cosi meenemen tot aan de gate. Je checkt dan alleen het onderstel in. Bij aankomst op de luchthaven kan je de kinderwagen, buggy of maxi cosi ophalen bij de bagageband voor afwijkende bagage. Let op: je krijgt deze dus niet bij de gate.

Vlieg je met een andere luchtvaartmaatschappij, dan verwijzen wij je naar de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.

Kan het vliegtuigpersoneel de voeding voor mijn baby aan boord verwarmen?
Ja, het vliegtuigpersoneel kan babyvoeding aan boord van onze vluchten verwarmen.

Heeft een kind een eigen stoel?
Kinderen vanaf twee jaar hebben een eigen stoel.

Mag een kind bij de nooduitgang zitten?
Nee, een kind mag vanwege de vliegveiligheid niet bij de nooduitgang zitten.

Zijn er speciale kindermaaltijden aan boord?
Ja, afhankelijk van de bestemming zijn er speciale kindermaaltijden aan boord. Op onze chartervluchten (waaronder Corendon (Dutch) Airlines, Transavia en Pegasus) kun je à-la-carte eten en drinken kopen. Op de vluchten naar Curaçao en Bonaire zijn kindermaaltijden beschikbaar.

Mag een kind alleen reizen?
Het is mogelijk om je kind in de leeftijd tussen zes en twaalf jaar (bij vluchten met Corendon Dutch Airlines tussen de vijf en twaalf jaar) alleen te laten reizen, op voorwaarde dat je aan een aantal punten voldoet.
1. Een volwassene (min. 18 jaar) moet jouw kind begeleiden naar de luchthaven van vertrek. Dit altijd met toestemming van jou of degene met het ouderlijk gezag.
2. Deze volwassene (min. 18 jaar) moet het grondpersoneel van Corendon of de afhandelingsinstantie op de luchthaven van vertrek de benodigde reisdocumenten van het kind, een schriftelijk bewijs van vrijwaren en geldige legitimatie overhandigen.
3. De kosten om jouw kind alleen te laten reizen, moet je op de luchthaven van vertrek betalen.

Alleenreizend kind naar en van Curaçao
Alle kinderen die alleen naar en van Curaçao reizen (waaronder kinderen van vijftien tot en met zeventien jaar voor wie geen Unaccompanied Minor-service is gereserveerd) moeten een schriftelijke reistoestemming meenemen die door de ouder(s) of wettelijke voogd is ondertekend, plus een identiteitsbewijs van een ouder of voogd.

Mag een kind met waterpokken of andere kinderziektes reizen?
Nee, dit mag niet.

Ouder en kind met verschillende achternaam
Heeft de ouder een andere achternaam dan het kind en reist de ouder samen met het minderjarige kind buiten het Schengengebied, dan controleert het luchthavenpersoneel of er een ouder-kindrelatie is. Deze extra controle is er om ontvoering van kinderen tegen te gaan. Binnen het Schengengebied vinden er meestal geen grenscontroles plaats, dus ook het onderzoek naar de ouder-kindrelatie niet.

Bij paspoortcontrole op Nederlands grondgebied heeft de Koninklijke Marechaussee altijd toegang tot de Basisregistratie Personen en het Centraal Gezagsregister. Daarin kan de Koninklijke Marechaussee bij twijfel controleren wie de ouders van het kind zijn of wie het ouderlijk gezag heeft.

Sommige landen eisen een verklaring waarin staat dat de meereizende ouder echt de ouder is of het gezag heeft. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met de ambassade of het consulaat van het land van bestemming.

Daarnaast kan een ouder de naam van zijn of haar echtgenoot of geregistreerd partner in het reisdocument laten opnemen. Als de partner dezelfde achternaam heeft als het meereizende kind is de kans groot dat de grenspassage sneller verloopt.

Meereizend kind met iemand anders dan de ouders
Reist een kind mee met iemand anders dan de ouders, bijvoorbeeld een familielid, dan eisen sommige landen een verklaring waarin de ouders toestemming (toestemmingsverklaring) geven voor deze reis. Bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming kun je informeren naar de toelatingseisen die gelden. De Koninklijke Marechaussee biedt
informatie over grenscontrole aan de Nederlandse grens.