Voor het reserveren van een stoel berekenen de meeste luchtvaartmaatschappijen kosten. Deze kosten variëren per persoon per enkele reis, afhankelijk van de stoelkeuze, bestemming en de luchtvaartmaatschappij. Vlieg je met Corendon, Transavia of KLM, dan kun je vooraf bij de betreffende luchtvaartmaatschappij stoelen reserveren.

Let op: vlieg je met een andere maatschappij, dan is het helaas niet mogelijk om vooraf stoelen te reserveren.

Corendon (Dutch) Airlines
Op elke Corendon vlucht is het mogelijk vooraf een stoelreservering te maken (vanaf twee weken tot vijf uur voor vertrek) via de website www.fly.corendon.com. Wanneer je vooraf geen stoel reserveert, krijg je automatisch een stoel toegewezen. Je kan dit op de luchthaven niet meer wijzigen. Dit geldt voor alle CD-, XC en XR-vluchten met vertrek vanaf Amsterdam.

Transavia
Bij Transavia kun je vanaf drie weken tot 30 uur voor vertrek een stoel reserveren met jouw 7-cijferig reserveringsnummer van Corendon. Wil je een stoel reserveren? Klik dan hier.

KLM
Wanneer je met KLM vliegt, ontvang je na boeking je KLM boekingscode.
Deze code vind je terug op Mijn Corendon. Hiermee kun je direct voor je heen- en terugvlucht, tegen betaling, een stoelnummer reserveren.

Open de website van KLM, kies voor “Mijn reis” en “Met mijn boekingscode”. Wanneer het je niet lukt om een stoelnummer online te reserveren, betekent dit dat KLM de nog beschikbare zitplaatsen uitsluitend tijdens de online check-in (vanaf dertig uur voor vertrek) of op de luchthaven vrijgeeft.