• Zorg dat je voor de hele vakantie genoeg medicijnen bij je hebt.
  • Neem de medicijnen mee in je handbagage in de originele verpakking van de apotheek.
  • Dit in verband met eventueel bagageverlies.
  • Daarnaast raden wij aan om een medisch paspoort mee te nemen, zodat je bij eventueel verlies of diefstal, nieuwe medicijnen kunt kopen en bij onderzoek door een douanebeambte kunt aantonen dat het om medicijnen gaat.
  • Gebruik je medicijnen die onder de Opiumwet vallen?
    Deze medicijnen (opiaten) mag je alleen met een speciale verklaring meenemen naar het buitenland. Voorbeelden van deze medicijnen zijn sterke pijnstillers, valium, seresta, ADHD-medicatie en medicinale cannabis. Je loopt de kans op zware straffen als je de regels overtreedt. Informeer bij de ambassade van het land waar je naartoe gaat welke regels in dat land gelden.