Bent u net geland op Schiphol na een vlucht met Corendon Dutch Airlines (CD) en is uw bagage beschadigd of niet aangekomen? Dat vinden wij erg vervelend voor u. Voor verzekeringsdoeleinden is het noodzakelijk dat u van deze beschadiging of vermissing een melding maakt bij de bagageafhandelaar en een zogeheten PIR-rapport laat opmaken. Dit kan dagelijks tussen 10.00 en 16.00 uur bij de balie van onze bagageafhandelaar Dnata in aankomsthal 3 op de luchthaven Schiphol.

Er is niemand aanwezig tijdens openingstijden, wat nu?
Tijdens de hierboven genoemde openingstijden kan het weleens voorkomen dat de balie tijdelijk onbemand is. U kunt in dit geval even wachten tot de baliemedewerk(st)er terug is of contact opnemen met het telefoonnummer dat vermeld staat op het informatiebordje op de balie. Telefonisch kan er een PIR-rapport voor u opgemaakt worden.

Er is niemand aanwezig buiten openingstijden, wat nu?
Komt u buiten de hierboven genoemde openingstijden aan? Neem dan de volgende dag tijdens openingstijden tussen 10.00 en 16.00 uur contact op met Dnata om telefonisch alsnog een PIR-rapport aan te laten maken.

Er is wel iemand aanwezig, maar ik wil niet wachten. Kan ik het ook telefonisch regelen?
Op het moment dat u de aankomsthal verlaat, terwijl u de schade of vermissing wel had kunnen melden, is het niet meer mogelijk dit officieel te melden en een PIR-rapport te laten maken. In dit geval vervalt het eventuele recht op een schadevergoeding als dit voor de betreffende situatie wel van toepassing zou zijn.

Wat moet ik altijd bewaren om (later) een PIR-rapport op te laten maken?
Bewaar uw claimtags goed. Dit zijn de labels die u bij het inchecken op de luchthaven van vertrek om uw koffer heeft gekregen. Zonder deze labels kunt u geen rapport op laten maken.