Bij Corendon Airlines mag u als aanstaande moeder, onder voorwaarden, tot 36 weken van uw zwangerschap vliegen. Hieronder vindt u meer informatie over vliegen met zwangerschap en welke documenten je nodig hebt en waar op te letten als u in het vliegtuig stapt.

Bij Corendon Airlines kan tot 30 weken gereisd worden zonder zwangerschapsverklaring. 

Bij een zwangerschap van 30 t/m 36 is een zwangerschapsverklaring nodig. Vanaf 36 weken zwangerschap is vliegen met Corendon Airlines niet meer toegestaan.  

Belangrijk: u wordt geacht de informatie aangaande uw zwangerschap door te geven aan ons servicepersoneel bij de incheckbalie.

De zwangerschapsverklaring moet:

Opgesteld in het Engels en ondertekend zijn door een arts of verloskundige, deze mag niet meer dan 6 dagen voor uw vertrek van uw vlucht zijn uitgegeven. Hierin moet men vermelden hoeveel weken zwanger het betreft en wat de uitgerekende datum is. Ook dient men te vermelden over eventuele medische belemmeringen of complicaties.  

Wij raden u aan meerdere fotokopieën van de medische verklaring bij u te hebben, omdat er bij de check-in en/of door het cabinepersoneel om gevraagd kan worden. 

In enkele gevallen dient u een Indemnity Form (vrijwaringsverklaring ) in te vullen en ondertekenen bij de check-in. Daarin staat dat Corendon Dutch Airlines niet aansprakelijk kan worden gesteld voor eventuele complicaties tijdens de reis. 

Vanaf 7 dagen dagen na de geboorte van uw baby is het weer toegestaan te reizen met het vliegtuig.

Uitzonderingen: Bij een twee-of meerlingzwangerschap van 30 t/m 32 weken is een zwangerschapsverklaring nodig. Vanaf 32 weken zwangerschap is vliegen met Corendon niet meer toegestaan.  

Overige maatschappijen
Voor actuele informatie en voorwaarden van overige maatschappijen verwijzen wij u naar de website van de desbetreffende maatschappij.