Heeft een baby een eigen stoel?

Corendon (Dutch) Airlines

Reist u vanuit Brussel of een Nederlandse luchthaven met een baby en wordt deze tijdens verblijf op de vakantiebestemming twee jaar, dan beschouwt Corendon (Dutch) Airlines de baby voor de terugvlucht als kind met een eigen stoel. Bij boeking via onze website wordt dit niet correct verwerkt. U dient dan ook rekening te houden met een prijscorrectie. Voor de juiste prijs neemt u contact op met het Contact Center.

KLM

Reist u met een baby en wordt deze tijdens verblijf op de vakantiebestemming twee jaar, dan beschouwt KLM de baby zowel voor de heen- als terugreis als kind met een eigen stoel. Bij boeking via onze website wordt dit niet correct verwerkt. U dient dan ook rekening te houden met een prijscorrectie. Voor de juiste prijs neemt u contact op met het Contact Center.

Transavia

Reist u met een baby en wordt deze tijdens verblijf op de vakantiebestemming twee jaar, dan beschouwt Transavia de baby voor de terugvlucht als kind met een eigen stoel. Bij boeking via onze website wordt dit niet correct verwerkt. U dient dan ook rekening te houden met een prijscorrectie. Voor de juiste prijs neemt u contact op met het Contact Center.

Emirates

Reist u met een baby en wordt deze tijdens verblijf op de vakantiebestemming twee jaar, dan beschouwt Emirates de baby voor de terugvlucht als kind met een eigen stoel. Bij boeking via onze website wordt dit niet correct verwerkt. U dient dan ook rekening te houden met een prijscorrectie. Voor de juiste prijs neemt u contact op met het Contact Center.

Pegasus

Reist u met een baby en wordt deze tijdens verblijf op de vakantiebestemming twee jaar, dan beschouwt Pegasus de baby voor de terugvlucht als kind met een eigen stoel. Bij boeking via onze website wordt dit niet correct verwerkt. U dient dan ook rekening te houden met een prijscorrectie. Voor de juiste prijs neemt u contact op met het Contact Center.

AlMasria Universal Airlines

Reist u met een baby en wordt deze tijdens verblijf op de vakantiebestemming twee jaar, dan beschouwt AlMasria Universal Airlines de baby voor de terugvlucht als kind met een eigen stoel. Bij boeking via onze website wordt dit niet correct verwerkt. U dient dan ook rekening te houden met een prijscorrectie. Voor de juiste prijs neemt u contact op met het Contact Center

Heeft een baby bagagevrijdom?
Nee, een baby heeft geen bagagevrijdom. U kunt uiteraard wel onder uw naam extra kilo’s boeken tegen betaling (bij vluchten met Corendon (Dutch) Airlines en transavia met vertrek en aankomst op een Nederlandse luchthaven).

Mag er een buggy of kinderwagen mee?
Het is mogelijk om gratis een buggy of kinderwagen mee te nemen en het hoognodige (lees; luiers, voeding etc.) voor tijdens de vlucht. Wanneer de buggy inklapbaar is, mag deze meegenomen worden tot aan de gate. Een kinderwagen of buggy die niet inklapbaar is kunt u gratis bij de check-in balie als ruimbagage inchecken. Als uw kinderwagen uit 2 delen bestaat, checkt u de kinderwagen in zijn geheel in. Alleen als één van de delen een opklikbaar (auto)kinderzitje/maxi cosi van maximaal 7kg is, mag u het (auto)kinderzitje/ maxi cosi meenemen tot aan de gate. U checkt dan alleen het onderstel in. Bij aankomst op de luchthaven ontvangt u de kinderwagen, buggy of maxi cosi bij de bagageband voor afwijkende bagage. Let op: u krijgt deze dus niet bij de gate.

Bij aankomst op de luchthaven ontvangt u de kinderwagen of buggy bij de bagageband voor afwijkende bagage. Let op: u krijgt deze dus niet bij de gate!

Vliegt u met een andere luchtvaartmaatschappij, dan verwijzen wij u naar de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.

Kan de voeding voor mijn baby aan boord verwarmd worden?
Ja, babyvoeding kan aan boord van onze vluchten verwarmd worden.

Heeft een kind een eigen stoel?
Kinderen vanaf 2 jaar hebben een eigen stoel. .

Heeft een kind bagagevrijdom?
Bij vertrek vanaf een Belgische of Nederlandse luchthaven met Corendon (Dutch) Airlines en Transavia dient u ruimbagage bij te boeken. Kijkt u voor meer informatie op www.corendon.be/bagage .Vliegt u met een andere luchtvaartmaatschappij, dan verwijzen wij u naar de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.

Mag een kind bij de nooduitgang zitten?
Nee, een kind mag vanwege de vliegveiligheid niet bij de nooduitgang zitten.

Zijn er speciale kindermaaltijden aan boord?
Nee, er worden geen speciale kindermaaltijden aan boord van onze vluchten geserveerd. Op onze chartervluchten (Corendon Airlines, Transavia, Pegasus etc.) is het mogelijk om á la carte (dus tegen betaling) eten en drinken te verkrijgen. Op de KLM vluchten naar Curaçao is het mogelijk om een kindermaaltijd aan te vragen. Dit kan telefonisch via ons callcenter op telefoonnummer 02-722 9494.

Mag een kind alleen reizen?
Het is mogelijk om uw kind in de leeftijd tussen 6 en 12 alleen te laten reizen, mits u voldoet aan een aantal voorwaarden.1. Uw kind moet begeleid worden naar de luchthaven van vertrek door een volwassene. Dit altijd met toestemming van de ouders of legale voogden.
2. Deze volwassene dient ons grondpersoneel of de afhandelingsinstantie op de luchthaven van vertrek te voorzien van de benodigde reisdocumenten van het kind, een schriftelijk bewijs van vrijwaring en geldige legitimatie.
3. De kosten om uw kind alleen te laten reizen dienen op de luchthaven van vertrek voldaan te worden.

Alleenreizend kind naar en van Curacao

Alle kinderen die alleen naar en van Curacao reizen (waaronder kinderen van 15 tot en met 17 jaar voor wie geen Unaccompanied Minor-service is gereserveerd) moeten een schriftelijke reistoestemming meenemen die door de ouder(s) of wettelijke voogd is ondertekend, plus een identiteitsbewijs van een ouder of voogd.

Mag een kind met waterpokken of andere kinderziektes reizen?
Nee, dit mag niet.

Ouder en kind met verschillende achternaam

Heeft de ouder een andere achternaam dan het kind en reist de ouder samen met het minderjarige kind buiten het Schengengebied? Dan wordt er gecontroleerd of er daadwerkelijk een ouder-kindrelatie is. Doel van deze extra controle is om kindontvoeringen tegen te gaan. Binnen het Schengengebied vinden meestal geen grenscontroles plaats. Hier wordt dus ook geen onderzoek naar de ouder-kindrelatie gedaan.

Bij paspoortcontrole op Nederlands grondgebied heeft de Koninklijke Marechaussee altijd toegang tot de Basisregistratie Personen en het Centraal Gezagsregister. Daarin kan de Koninklijke Marechaussee bij twijfel nagaan wie de ouders van het kind zijn of wie het ouderlijk gezag heeft.

Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende ouder ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming.

Meereizend kind met iemand anders dan de ouders

Reist een kind met iemand mee anders dan de ouders, bijvoorbeeld een familielid, dan eisen sommige landen een verklaring waarin de ouders toestemming (toestemmingsverklaring) geven voor deze reis. U kunt bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming informeren naar de toelatingseisen die voor dit land gelden. De Koninklijke Marechaussee biedt informatie over grenscontrole aan de Nederlandse grens.