Corendon (Dutch) Airlines – HuisdierenregelementAlgemene regels voor het vervoer van honden en katten

Wij bieden de service om aan boord van onze vluchten uw huisdier mee te nemen. Dit geldt alleen voor honden en katten; overige huisdieren zijn helaas niet toegestaan.Hieronder leest u welke voorwaarden hieraan zijn verbonden:In de cabine vervoeren wij maximaal 1 huisdier (PETC) in een bench van maximaal 47x30x27cm (LxBxH) en 5kg (huisdier incl.bench). De kosten zijn €30 per enkele reis, af te rekenen bij de incheckbalie.In het vrachtruim vervoeren wij maximaal 2 huisdieren (AVIH) in 2 benches, in het speciaal hiervoor verwarmde gedeelte dat voorzien is van klimaat- en drukbeheersing. De kosten zijn €40 per enkele reis, af te rekenen bij de incheckbalie.De maximale afmetingen van de beschikbare ruimte in het vrachtruim is 106x114x86cm (LxBxH). Per aanvraag wordt bekeken wat er beschikbaar is.Wanneer uw huisdier meegaat in de cabine, wordt u in een stoel aan het raam geplaatst.Alleen als u puppy’s meeneemt, mogen er maximaal 2 puppy’s uit hetzelfde nest in 1 bench geplaatst worden. Dit moet u van tevoren tijdens uw aanvraag vermelden. Het gewicht en de afmetingen van de bench moeten aan dezelfde voorwaarden voldoen zoals hierboven beschreven. De kosten per bench zijn €40 per enkele reis, af te rekenen bij de incheckbalie.De aanvraag om een huisdier me te nemen, moet minimaal 1 week van tevoren worden ingediend via het mailadres bagage@corendon.be. De afdeling Traffic gaat vervolgens na of het vluchtwijzigingen, zowel que luchtvaarmaatschappij als qua type toestel. bagage@corendon.nlNaast een bench moet u ook in het bezit zijn van een paspoort van uw huisdier, voorzien van alle benodigde vaccinaties en andere gezondheidsinformatie over het huisdier. Het is verplicht om bij het inchecken en tijdens uw vlucht deze benodigde informatie over het huisdier bij u te hebben.Belangrijk om te wetenL onze bemanning heeft het recht om uw huisdier te weigeren wanneer het onverantwoord lijkt om het te vervoeren of wanneer het dier zich misdraagt.

Blindengeleide-, hulp- en reddingshondenDeze speciaal getrainde hulphonden worden gratis vervoerd. het bovenstaande reglement is niet van toepassing.Wel verzoeken wij u om aan ons door te geven dat u met een hulphond reist, zodat wij de bemanning van de vlucht op de hoogte kunnen stellen. U kunt dit doorgeven via het mailadres bagage@corendon.be.Een hulphond reist altijd mee in de cabine. De voorwaarden hiervoor zijn als volgt:

– De hond houdt geen stoel bezet

– De hond wordt geplaatst op een plek waar deze geen overlast veroorzaakt voor andere passagiers

– De hond wordt niet geplaatst bij een nooduitgang

– De hond draagt een muilkorf

– De begeleider is in het bezit van een paspoort en alle geldige gezondheidsdocumenten van de hond en is verplicht deze bij zich te hebben bij het inchecken en tijdens de vlucht

– Er kunnen maximaal 2 hulphonden mee op een vlucht

Vechthonden

Honden die vallen in een van de onderstaande categorieën mogen niet mee op onze vluchten. Hierbij maakt het niet uit of ze wel of geen stamboom hebben. Ook honden die qua bouw vergelijkbaar zijn aan de onderstaande rassen (zogenaamde vechthonden) mogen niet mee.Staffordshire Terriër, American Staffordshire Terriër of Pitbull TerriërMastiffTosaRottweiler 

Aansprakelijkheid

Corendon (Dutch) Airlines is niet aansprakelijk voor verwondingen, verlies, ziekte of overlijden van het huisdier. Daarbij is Corendon (Dutch) Airlines ook niet aansprakelijk in het geval het huisdier de doorgang wordt geweigerd in andere landen, staten of territoria.

Andere luchtvaartmaatschappij

Heeft u uw vakantie geboekt bij Corendon maar vliegt u met een andere luchtvaartmaatschappij dan Corendon (Dutch) Airlines? Neemt u dan telefonisch contact op met ons Contact Center via telefoonnummer 02 722 9494.