Voor Turkije heeft u een geldig Belgisch paspoort/identiteitskaart of Nederlands(e) paspoort/identiteitskaart nodig. Beide dienen minstens nog 6 maanden geldig te zijn bij binnenkomst in Turkije.

Afschaffing visumplicht Turkije vanaf 2 maart 2020

20 februari 2020 is bekend geworden dat de Turkse overheid per 2 maart 2020 de visumplicht voor reizigers met een Nederlandse en Belgische nationaliteit afschaft. Dit betekent dat u vanaf 2 maart visumvrij naar Turkije kunt reizen als u korter dan 90 dagen verblijft. U hoeft hier dus géén visum meer voor aan te schaffen. Bij verblijf langer dan 90 dagen is een visum nog wel verplicht.

Visum aangevraagd via Visa4Turkey

Corendon werkt samen met de visumaanbieder Visa4Turkey. Heeft u via deze organisatie een visum aangevraagd en al ontvangen, dan betaalt de Turkse overheid de visumkosten niet terug. Heeft u al een visum aangevraagd, maar nog niet ontvangen? Dan kunt u over een eventuele terugbetaling contact opnemen met Visa4Turkey via telefoonnummer 023 568 9350.

Andere visumaanbieders

Heeft u een visum aangevraagd via een andere aanbieder, neem bij vragen dan contact op met de desbetreffende organisatie.

Visumplicht bij vertrek vóór 2 maart 2020

Vertrekt u vóór 2 maart 2020 en bent u in het bezit van de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dan is voor een vakantie naar Turkije nog steeds een visum vereist. Wij raden aan minstens 48 uur vóór vertrek een E-visum aan te schaffen.

Corendon biedt u de mogelijkheid om eenvoudig, veilig en snel een E-visum aan te schaffen via www.visa4turkey.nl/corendon, een betrouwbare partner in Nederland. De kosten voor het visum bedragen € 40,95.

Denk bij het invullen van uw gegevens aan de juiste vermelding van voor- en achternaam zoals aangegeven in uw paspoort. Zorg ervoor dat ook de overige gegevens correct zijn ingevuld, aangezien wijzigingen achteraf niet meer mogelijk zijn.

Na aanvraag van uw visum, wordt deze per e-mail naar u verzonden. U dient het visum uit te printen en mee te nemen naar Turkije.

Voor de meest actuele informatie omtrent het visum adviseren we u contact op te nemen met het consulaat of de ambassade van het betreffende land.