De luchthaven Schiphol kampt met grote personeelstekorten bij de veiligheidscontrole waardoor er in de zomermaanden minder passagiers afgehandeld kunnen worden dan gepland. Om deze reden hebben we een deel van de Corendon-vluchten van Schiphol naar Rotterdam verplaatst. Hiermee hebben we een aanzienlijke bijdrage geleverd aan het verlagen van het aantal passagiers op Schiphol. Het overgrote deel van onze vakanties en vluchten gaat hierdoor gewoon door, net als de meeste vluchten die we bij andere airlines hebben ingekocht, zoals Transavia en KLM.

We begrijpen dat sommige klanten het vervelend vinden om vanaf een andere luchthaven te vertrekken, maar het is een beter alternatief dan de hele vakantie te moeten annuleren. Toen we in de meivakantie een paar vluchten verplaatsten naar Rotterdam hebben we gemerkt dat het voor de meeste vakantiegangers een grote opluchting was om vanaf een kleiner en overzichtelijk vliegveld te kunnen vertrekken.

Wanneer u een vakantie bij Corendon heeft geboekt met een vertrekdatum in de zomervakantie, informeren wij u zo snel mogelijk over de eventuele gevolgen voor de door u geboekte vakantie, op volgorde van vertrekdatum. De meeste klanten zijn inmiddels persoonlijk door ons geïnformeerd.

Het spreekt voor zich dat wij deze situatie ontzettend betreuren, maar we hopen dat u begrijpt dat dit volledig buiten onze invloedssfeer ligt. Gelukkig gaat in verreweg de meeste gevallen uw vakantie gewoon door op de door u geboekte data.