Wanneer je nog niet volledig bent gevaccineerd of hersteld bent van corona, moet je je voor de Dominicaanse Republiek voorafgaande aan je terugvlucht naar Nederland laten testen op je vakantiebestemming. Per 22 december 2021 geldt een testplicht voor alle vakantiegangers vanaf twaalf jaar en ouder voorafgaand aan hun terugreis vanuit de Dominicaanse Republiek naar Nederland, ook als je hersteld bent van corona of (volledig) gevaccineerd.

Hieronder vind je alle testlocaties waar je als Corendon klant tegen betaling terecht kunt voor een test. Uitgebreide informatie over de geldende maatregelen bij een vakantie naar de Dominicaanse Republiek vind je op onze maatregelenpagina.

Testlocaties Dominicaanse Republiek

 

Hotel Plaats PCR Antigeen
Catalonia Gran Dominicus Bayahibe 90 USD 30 USD
Coral Level at Iberostar Selection Bavaro Bavaro 80 USD 35 USD
Grand Palladium Punta Cana Resort & Spa Bavaro 90 USD 25 USD
Iberostar Dominicana Bavaro 80 USD 35 USD
Iberostar Grand Bávaro Bavaro 80 USD 35 USD
Iberostar Punta Cana Bavaro 80 USD 35 USD
Iberostar Selection Bávaro Suites Bavaro 80 USD 35 USD
Iberostar Selection Hacienda Dominicus Bayahibe 90 USD 35 USD
Lopesan Costa Bavaro Resort, Spa & Casino Bayahibe 90 USD 35 USD
Ocean Blue & Sand Bavaro 85 USD 35 USD
TRS Turquesa Hotel by Palladium Bavaro 90 USD 25 USD
VIK Hotel Arena Blanca Bavaro 15 USD
Vista Sol Punta Cana Beach Resort & Spa Bavaro 105 USD 45 USD

Afspraak
Je kunt een test naar keuze reserveren via het hotel.

Procedure
Alle testen kunnen geboekt en uitgevoerd worden in het hotel waar je tijdens je vakantie verblijft. In bovenstaand overzicht vind je de prijzen van de PCR-test en Antigen test per hotel. In het geval je positief test, word je in quarantaine geplaatst in het hotel waar je verblijf tot het moment dat je over een negatief PCR-testresultaat beschikt.  Wanneer de reisverzekering de kosten van Covid dekt, raden wij je dringend aan onmiddellijk contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij – in sommige gevallen kan het zijn dat je alsnog ter plaatse moet betalen en de kosten en het covid-gezondheidsrapport moet voorleggen aan de verzekering bij terugkomst in eigen land om de terugbetaling te verkrijgen. 

Belangrijke documenten
Neem altijd je paspoort/identiteitskaart mee evenals de boekingsbevestiging en terugreisticket van Corendon.

Belangrijk
Sommige reisverzekeringen bieden geen dekking bij een reis naar een gebied met een oranje reisadvies. Check de voorwaarden van jouw reisverzekeraar! De meeste reis- en annuleringsverzekeringen bieden een volledige dekking in gebieden met een oranje reisadvies, behalve de eventuele extra kosten die het gevolg zijn van corona gerelateerde situaties (zoals verplichte sneltesten of PCR-testen). Maar zoals hierboven beschreven, worden de belangrijkste kosten opgepakt door de ziektekostenverzekering.

Palladium hotels
Palladium biedt haar gasten gratis een extra ‘medische verzekering’ genaamd STAY SAFE tijdens de vakantieperiode. Deze verzekering omvat onder andere urgente transfer naar het ziekenhuis, repatriëring en de dekking van kosten voor eventuele extra hotelnachten. Meer informatie vind je op https://www.palladiumhotelgroup.com/en/stay-safe-covid19.

IBEROSTAR hotels
IBEROSTAR biedt haar gasten gratis een extra ‘medische verzekering’ genaamd TRAVEL AT EASE tijdens de vakantieperiode. Voordelen zijn onder andere:
• Gratis PCR-test wanneer je virussymptomen hebt
• Verlenging van je hotelverblijf zonder extra kosten