Wanneer je nog niet volledig bent gevaccineerd of hersteld bent van corona, moet je je voor de Arabische Emiraten voorafgaande aan je terugvlucht naar Nederland laten testen op je vakantiebestemming. Per 22 december 2021 geldt een testplicht voor alle vakantiegangers vanaf twaalf jaar en ouder voorafgaand aan hun terugreis vanuit de Verenigde Arabische Emiraten naar Nederland, ook als je hersteld bent van corona of (volledig) gevaccineerd.

Hieronder vind je alle testlocaties waar je als Corendon klant tegen betaling terecht kunt voor een test. Uitgebreide informatie over de geldende maatregelen bij een vakantie naar de Arabische Emiraten vind je op onze maatregelenpagina.

Testlocatie Verenigde Arabische Emiraten

Dubai Ras Al Khaimah Abu Dhabi
Saudi German Hospital Dubai 24/7 RAK Medical Center From 10:00 to 14:00 Yas Healthcare From 08:00 to 23:00
American Hospital Dubai 24/7 RAK Hospital From 09:00 to 14:00 Al Fuad Medical center From 09:00 to 22:00
Aster clinic Dubai From 08:00 – 20:00 NMC Specialty Hospital From 09:00 to 21:00
Iranian Hospital – Dubai From 08:00 – 20:00

Afspraak
Je kunt je melden bij de reisleiding ter plaatse voor begeleiding bij het maken van een testafspraak bij een van de bovenstaande locaties. De resultaten ontvang je binnen 6 tot 24 uur na de testafname.

Procedure
De prijs voor het afnemen van een PCR-test is gemiddeld 150.00 AED. Dit staat gelijk aan ca. 35 euro. De meeste klinieken en ziekenhuizen bieden testmogelijkheden van 08.00 uur tot 20.00 uur, maar er is ook een aantal locaties waar je 24/7 terecht kunt. Dit zijn vaak drive-trough locaties.
Corendon betaalt de extra nachten in het geval van een positief testresultaat. Indien de reisverzekering de kosten van Covid dekt, raden wij je dringend aan onmiddellijk contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij – in sommige gevallen kan het zijn dat je alsnog ter plaatse moet betalen en de kosten en het covid-gezondheidsrapport moet voorleggen aan de verzekering bij terugkomst in eigen land om de terugbetaling te verkrijgen. In dit geval betaalt Corendon niet de extra nachten.

Belangrijke documenten
Neem altijd je paspoort/identiteitskaart mee evenals de boekingsbevestiging en terugreisticket van Corendon.

Belangrijk
Sommige reisverzekeringen bieden geen dekking bij een reis naar een gebied met een oranje reisadvies. Check de voorwaarden van jouw reisverzekeraar!

De meeste reis- en annuleringsverzekeringen bieden een volledige dekking in gebieden met een oranje reisadvies, behalve de eventuele extra kosten die het gevolg zijn van corona gerelateerde situaties (zoals verplichte sneltesten of PCR-testen). Maar zoals hierboven beschreven, worden de belangrijkste kosten opgepakt door de ziektekostenverzekering en door Corendon (extra hotelnachten).

LET OP
In het geval van een positieve testuitslag, is quarantaine verplicht. De lokale overheid van de Arabische Emiraten heeft een specifiek hotel aangewezen voor covid-quarantaine. Hier kun je zonder extra kosten verblijven bij een positieve uitslag. Indien je in je eigen geboekte vakantiehotel wilt uitzieken is dit ook mogelijk, echter is dit tegen betaling. Corendon is in dit geval niet verantwoordelijk voor de extra kosten.