Wanneer je nog niet volledig bent gevaccineerd of hersteld bent van corona, moet je je voor Kaapverdië voorafgaande aan je terugvlucht naar Nederland laten testen op je vakantiebestemming. Hieronder vind je alle testlocaties waar je als Corendon klant tegen betaling terecht kunt voor een test. Uitgebreide informatie over de geldende maatregelen bij een vakantie naar Kaapverdië vind je op onze maatregelenpagina.

Testlocatie Kaapverdië – Sal Island

Kliniek/ziekenhuis Adres Telefoonnummer Antigen PCR
Clínica de Santa Maria Santa Maria +2389754020 25,00 € 90,00 €
Dr. Nuno Santa Maria +2389825406 25,00 € 90,00 €
Clinitur Avenida dos Hotéis +2382429090 25,00 € 90,00 €
Delegacia de saúde (HealthCenter) Espargos +2382411130 25,00 € 70,00 €

Afspraak
Voor een testafspraak kun je contact opnemen met een van de bovenstaande telefoonnummers. Te zijner tijd zal het ook mogelijk zijn om een testafspraak te maken via de website https://covid19.cv/. Dit is tot op heden nog in ontwikkeling.

Procedure
De hotels zijn voorbereid op een eventuele quarantaine. De meeste hotels beschikken over 2 of 3 quarantainekamers (afhankelijk per hotel), zo ver mogelijk van de andere kamers gelegen. De quarantainekamers zijn vaak op de begane grond. In geval van quarantaine in het hotel zal ter plaatse betaald moeten worden voor extra overnachtingen, rechtstreeks aan het hotel. Dit zal in samenspraak met de reisleiding geregeld worden door Corendon. Corendon betaalt de extra nachten in het geval van een positief testresultaat. Indien de reisverzekering de kosten van Covid dekt, raden wij je dringend aan om onmiddellijk contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij – in sommige gevallen kan het zijn dat je alsnog ter plaatse moet betalen en de kosten en het covid-gezondheidsrapport moet voorleggen aan de verzekering bij terugkomst in eigen land om de terugbetaling te verkrijgen. In dit geval betaalt Corendon niet de extra nachten.

Belangrijke documenten
Neem altijd je paspoort/identiteitskaart mee evenals de boekingsbevestiging en terugreisticket van Corendon.

Actuele informatie
Kijk op de website van de lokale overheid voor de meest actuele informatie https://covid19.cv/ over de maatregelen rondom het coronavirus.

Belangrijk
Sommige reisverzekeringen bieden geen dekking bij een reis naar een gebied met een oranje reisadvies. Check de voorwaarden van jouw reisverzekeraar!
De meeste reis- en annuleringsverzekeringen bieden een volledige dekking in gebieden met een oranje reisadvies, behalve de eventuele extra kosten die het gevolg zijn van corona gerelateerde situaties (zoals verplichte sneltesten of PCR-testen). Maar zoals hierboven beschreven, worden de belangrijkste kosten opgepakt door de ziektekostenverzekering en door Corendon (extra hotelnachten).