Een aantal bestemmingen die Corendon aanbiedt verplicht reizigers om zich te laten testen op corona. Wil je weten of voor jouw bestemming een PCR-test verplicht is? Klik dan hier.

Alle testen gratis in augustus en september
Wanneer je getest moet worden in de periode tot en met 30 september kun je gratis een test boeken via de overheidswebsite www.testenvoorjereis.nl
Voor meer informatie verwijzen wij je naar de pagina www.corendon.nl/gratis testen

Wat is een PCR-test?
Bij een PCR-test wordt gekeken of er genetisch materiaal (RNA) van het COVID-19 virus in de neus- of keelholte zit. Na afname van de test ontvang je de volgende dag de uitslag met gezondheidsverklaring.

Voor wie is een PCR-test verplicht?
De test is verplicht voor alle volwassenen. Voor de testverplichting voor kinderen vanaf een bepaalde leeftijd verwijzen wij je voor de actuele informatie naar de pagina Maatregelen op de bestemming.

Waar moet de afgenomen PCR-test aan voldoen?

  • Het testresultaat moet negatief zijn.
  • De PCR-test moet afgenomen zijn binnen het maximale aantal uren voor vertrek of aankomst. Dit is afhankelijk van de bestemming. Meer informatie hierover vind je op de pagina Maatregelen op de bestemming.
  • Je dient naast de testuitslag een gezondheidsverklaring te ontvangen. Deze moet je tijdens je reis kunnen aantonen.

Ik ben gevaccineerd, moet ik alsnog een PCR-test laten afnemen?
Ja, voor de meeste bestemmingen moet je alsnog een PCR-test laten afnemen. Bekijk hier voor welke bestemmingen dit geldt.

Wat als de uitslag van mijn PCR-test positief is?
Helaas mag je dan niet mee op vakantie. Meer informatie over de financiële gevolgen vind je hier.

PCR-test bijboeken
Wanneer het op jouw bestemming verplicht is om een PCR-test af te laten nemen, dan biedt Corendon haar klanten deze test tegen een zeer gunstig tarief aan. Dit kan worden bijgeboekt in het boekingsproces of tot 4 dagen voor vertrek via het Contact Center of vanaf woensdag 26 mei via Mijn Corendon. Op de website https://www.corendon.nl/pcr-test lees je hier meer informatie over.