Een aantal bestemmingen die Corendon aanbiedt verplicht reizigers om zich te laten testen op corona. Wil je weten of voor jouw bestemming een PCR-test verplicht is? Klik dan hier. Daarnaast verplicht de Nederlandse overheid reizigers zich vanaf 22 december 2021 voorafgaand aan de terugvlucht naar Nederland te laten testen van buiten de Europese Unie of het Schengen-gebied.

Wat is een PCR-test?
Bij een PCR-test wordt gekeken of er genetisch materiaal (RNA) van het COVID-19 virus in de neus- of keelholte zit. Na afname van de test ontvang je gewoonlijk uiterlijk de volgende dag de uitslag met gezondheidsverklaring.

Voor wie is een PCR-test verplicht?

De test is verplicht voor alle volwassenen. Voor de testverplichting voor kinderen vanaf een bepaalde leeftijd verwijzen wij je voor de actuele informatie naar de pagina Maatregelen op de bestemming.

Waar moet de afgenomen PCR-test aan voldoen?

  • Het testresultaat moet negatief zijn.
  • De PCR-test moet afgenomen zijn binnen het maximale aantal uren voor vertrek of aankomst. Dit is afhankelijk van de bestemming. Meer informatie hierover vind je op de pagina Maatregelen op de bestemming.
  • Je moet naast de testuitslag een gezondheidsverklaring te ontvangen. Deze moet je tijdens je reis kunnen aantonen.

Ik ben gevaccineerd, moet ik alsnog een PCR-test laten afnemen?
Ja, voor de meeste bestemmingen moet je alsnog een PCR-test laten afnemen. Bekijk hier voor welke bestemmingen dit geldt. Ook verplicht de Nederlandse overheid reizigers om zich te laten testen vanaf 22 december 2021 voorafgaand aan de terugvlucht naar Nederland van buiten de Europese Unie of het Schengen-gebied.

Wat als de uitslag van mijn PCR-test positief is?
Helaas mag je dan niet op vakantie of terug naar huis vliegen. Meer informatie over de praktische gevolgen vind je hier. Meer informatie over de financiële gevolgen vind je hier.

PCR-test bijboeken
Wanneer jouw bestemming een PCR-test verplicht stelt voorafgaand aan vertrek vanuit Nederland naar die bestemming, dan biedt Corendon haar klanten deze test tegen een zeer gunstig tarief aan. Dit kan worden bijgeboekt via ‘Mijn Corendon’. Op de website https://www.corendon.nl/pcr-test lees je hier meer informatie over.