Op deze pagina hebben wij voor jou de belangrijkste vragen én antwoorden met betrekking tot de proefvakantie naar Gran Canaria op een rijtje gezet.

Algemeen

Q: Waar kan ik mij aanmelden voor de proefvakantie?
A: Je kunt je aanmelden vanaf maandag 19 april, 10.00 uur via deze pagina op onze website. Aanmelden kan tot en met woensdag 21 april, 18.00 uur. Uit alle aanmeldingen selecteren wij de deelnemers voor de proefvakantie. Inschrijven betekent dus niet automatisch dat je mee kunt. Omdat deze reis onder toezicht van de overheid en het RIVM wordt uitgevoerd, hanteren wij de richtlijnen die door hen zijn opgesteld. Iedereen tussen de 18 en 70 jaar kan zich aanmelden, tenzij je onder één van de door hen vastgestelde risicogroepen valt. Dan kun je helaas niet deelnemen. Controleer hier of je tot een risicogroep behoort.

Q: Waarom organiseren jullie een proefvakantie?
A: Deze proefvakantie is in het belang van de gehele reisbranche om inzichten te verkrijgen en data te verzamelen onder welke voorwaarden mensen veilig en verantwoord kunnen reizen. De reis- en vervoerbranche kan zich zo goed voorbereiden en reizigers kunnen – ook zij die niet via een georganiseerde reis op vakantie gaan – beter voorgelicht worden hoe alle veiligheidsmaatregelen zelf toe te passen.

Q: Is het veilig om naar de Canarische Eilanden te reizen?
A: Als je je aan alle maatregelen houdt die gelden op Gran Canaria, kun je veilig van je vakantie genieten.

Q: Hoeveel mensen kunnen deelnemen aan deze reis?
A: Er is plaats voor 180 deelnemers. Aangezien Corendon samen met TUI deze reis organiseert, is er bij Corendon ruimte voor 90 deelnemers. De andere helft reist via TUI. Inschrijvingen worden gecontroleerd op dubbelingen. Het heeft dus geen zin om je zowel bij TUI als bij ons in te schrijven.

Q: Ik heb mij ingeschreven, wanneer hoor ik of ik definitief mee mag?
A: Uiterlijk vrijdag 23 april 2021, aan het einde van de dag, ontvang je bericht of je bent geselecteerd voor de proefvakantie.

Q: Wat is de bestemming van de proefvakantie?
A: De proefvakantie gaat naar Gran Canaria, één van de Canarische Eilanden (Spanje).

Q: Wanneer vindt de proefvakantie plaats?
A: De proefvakantie vindt plaats van 1 – 8 mei 2021. De precieze vluchttijden maken we later bekend. Er zijn geen andere vertrekdata mogelijk.

Q: Hoelang duurt de proefvakantie?
A: De proefvakantie is 8 dagen, 7 nachten.

Q: Met welke maatschappij vlieg ik naar Gran Canaria?
A: De vluchten van deze proefvakantie worden uitgevoerd door Corendon Dutch Airlines.

Q: Waar verblijf ik tijdens de proefvakantie?
A: Tijdens deze proefvakantie verblijf je in 4* resort RIU Gran Canaria in Meloneras.

Q: Wat is de verzorging tijdens deze proefvakantie?
A: Je boekt deze proefvakantie op basis van All Inclusive.

Q: Is de proefvakantie gratis?
A: Nee, de proefvakantie is niet gratis. De reissom voor deze reis is € 799 per persoon bij een 2-persoonsbezetting. (€ 699 per persoon bij een 3-persoonsbezetting en € 999 bij een 1-persoonsbezetting)
Dit is inclusief:
• Gratis parking en transfer naar en van het vliegveld in Nederland;
• Heen- en terugvlucht met Corendon Dutch Airlines;
• 1 stuk ruimbagage van 20 kilo per persoon;
• 1 stuk handbagage (40 x 20 x 25 cm) dat onder de stoel voor je geplaatst kan worden;
• Bustransfer vanaf de luchthaven naar het hotel en vice versa op Gran Canaria;
• Verblijf van 7 nachten in het 4* resort RIU Gran Canaria op basis van All Inclusive;
• Reisverzekering inclusief COVID-dekking;
• PCR-testen t.b.v. heen- en terugreis.

Q: Kan ik een kamervoorkeur opgeven?
A: Je kunt geen voorkeur opgeven voor een kamer. De kamers worden door ons ingedeeld voor deze reis.

Q: Kan ik van tevoren een stoel in het vliegtuig reserveren?
A: Je kunt niet van tevoren een stoel reserveren. Wij verzorgen zelf de stoelindeling op de heen- en terugvlucht en houden hierbij zoveel mogelijk rekening dat reisgezelschappen bij elkaar zitten.

Q: Wie mag er mee op deze proefvakantie?
A: Iedereen tussen de 18 en 70 jaar kan zich aanmelden. Wij hanteren richtlijnen die door de overheid en het RIVM voor deze proefvakantie zijn opgesteld. Behoor je tot één van de door het RIVM vastgestelde risicogroepen dan kunnen we je helaas niet toelaten op deze proefvakantie. Klik hier voor de richtlijnen.

Q: Hoeveel personen mag ik in één reisgezelschap aanmelden voor deze proefvakantie?
A: Tijdens het aanmelden voor deze proefvakantie kun je aangeven uit hoeveel personen je reisgezelschap bestaat. Dit mogen maximaal acht (8) personen zijn per aanmelding.

Q: Heb ik een vaccinatie nodig om mee te kunnen op de proefvakantie?
A: Nee, een vaccinatie is niet nodig. Wel moet je in het bezit zijn van een gezondheidsverklaring met een negatief COVID-19 testresultaat. Meer informatie hierover vind je onder het kopje PCR-test.

Q: Heb ik een vaccinatiepaspoort nodig om mee te kunnen op de proefvakantie?
A: Nee, op dit moment wordt er nog geen gebruikgemaakt van een vaccinatiepaspoort. Wel moet je in het bezit zijn van een gezondheidsverklaring met een negatief COVID-19 testresultaat. Meer informatie hierover vind je onder het kopje PCR-test.

Q: Kan ik mijn Corendon reisvoucher gebruiken voor deze reis?
A: Ja, het is mogelijk om een Corendon reisvoucher voor deze proefvakantie te gebruiken. Je moet je voor deze reis dan wel inschrijven voor woensdag 21 april, 18.00 uur via https://www.corendon.nl/proefvakantie.

Voor vertrek

Q: Moet ik een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten voor deze reis?
A: Een reisverzekering met COVID-19 dekking is inbegrepen bij deze proefvakantie. Wil je aanvullend een annuleringsverzekering afsluiten, dan kun je dit bijboeken nadat je geselecteerd bent uit alle aanmeldingen.

Q: Welke papieren moet ik meenemen naar de luchthaven en tijdens de reis?
A: Om mee te kunnen gaan op deze proefvakantie heb je het volgende nodig:
• Een geldig Nederlands identiteitsbewijs (identiteitskaart of paspoort)
• Gezondheidsverklaring reizigers voor vertrek van en naar Nederland.  Twee keer printen en invullen. Je downloadt de gezondheidsverklaring hier
• PCR-test met negatief testresultaat inclusief afreisdocument. Meer informatie hierover vind je onder het kopje PCR-test.
• Je moet in het bezit zijn van de QR-code van een ingevuld “Health Control Form” (FCS). Dit FCS formulier vind je hier. De QR-code moet je bij aankomst op de bestemming kunnen laten zien aan de autoriteiten (digitaal of op papier).

Q: Op het Health Control Form (FCS), dat ik voor vertrek moet invullen, wordt gevraagd om de Spaanse provincie waar ik verblijf. Wat vul ik hier in? 
A: Bij de Spaanse provincie vul je ‘Canarias’ in.

Q: Wat gebeurt er als ik voor vertrek een positieve testuitslag heb? (Ook als ik geen klachten heb?)
A: Als je voor vertrek positief bent getest dan kunnen jij en jouw eventuele reisgenoten niet mee op reis. Wij raden je daarom altijd aan een annuleringsverzekering af te sluiten met een COVID-19 dekking.

Q: Kan ik de reis annuleren?
A: Je kan altijd een reis annuleren, maar hier zijn kosten aan verbonden. De reguliere annuleringsvoorwaarden zijn op deze reis van toepassing.

Q: Wat gebeurt er als de reis niet doorgaat?
A: Als wij de reis moeten annuleren krijg je de door jou betaalde reissom terugbetaald.

Q: Welke extra’s kan ik boeken voor vertrek?
A: Je kunt voor deze proefvakantie geen extra’s boeken omdat alle mogelijke extra’s al bij de reis en reissom zijn inbegrepen.

PCR-test

Q: Waar kan ik mij laten testen voor vertrek?
A: Voor vertrek van de reis is het verplicht om een PCR-test af te laten nemen. Op vrijdag 30 april kun je hiervoor tussen 08.00 en 11.00 uur terecht bij een locatie van HelathCheckCenter bij jou in de buurt. Het resultaat moet negatief zijn, wat je bij het inchecken voor de vlucht moet kunnen aantonen via een geprinte gezondheidsverklaring/afreisdocument. Ga voor meer informatie over de PCR-test naar https://www.corendon.nl/pcr. Wanneer je geselecteerd wordt uit de aanmeldingen, ontvang je nadere informatie.

Q: Hoe vaak moet ik testen?
A: Je moet op vrijdag 30 april tussen 08.00-11.00 uur een PCR-test af laten nemen. Tijdens je vakantie hoef je niet getest te worden, tenzij je klachten krijgt. Binnen 24 uur voor de terugvlucht vanuit Gran Canaria wordt in het RIU Hotel weer PCR-test afgenomen. Alleen wanneer je negatief getest bent, kun je terugreizen naar Nederland. Bij terugkomst in Nederland is het verplicht om dit negatieve testresultaat te tonen.

Q: Hoeveel kost de PCR-test?
A: Er zijn geen kosten verbonden aan de PCR-test aangezien beide testen al bij de reissom zijn inbegrepen.

Q: Wat moet er op het certificaat van het negatieve COVID-19 testresultaat staan?
A: Voor de heenreis naar Gran Canaria:
Op het certificaat moet in ieder geval staan: je naam, het nummer van je reisdocument (identiteitskaart of paspoort), de contactgegevens van het testinstituut, het type test (PCR) en het negatieve resultaat hiervan. Wanneer je geselecteerd wordt als deelnemer van deze proefvakantie, ontvang je van ons alle informatie die je hiervoor nodig hebt.

Voor de terugreis naar Nederland:
Je bent verplicht om een negatief testresultaat bij terugkomst in Nederland te laten zien, verkregen via een sneltest die maximaal 24 uur voor vertrek is afgenomen. De testuitslag moet voorzien zijn van voor- en achternaam, overeenkomstig met het paspoort. Ook de datum en tijd van afname van de test moeten zichtbaar zijn op het certificaat.

Meer informatie over deze testen vind je op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-vakantie/verplichte-negatieve-covid-19-testuitslagen/eisen-pcr-test.

Q: Ben ik verplicht een negatief testresultaat te kunnen aantonen als ik reeds gevaccineerd ben?
A: Ja, voor de heen- en terugreis.

Reizen naar de bestemming

Q: Wanneer ben ik verplicht om een mondkapje te dragen?
A: Je bent verplicht om een mondkapje te dragen op de luchthaven, in het vliegtuig, tijdens de transfers en op de aangegeven plekken in het hotel en op de vakantiebestemming. Neem voldoende mondkapjes mee.

Q: Is er service aan boord van het vliegtuig?
A: Ja, op deze vlucht is het mogelijk om eten en drinken te kopen. Wij bieden alleen voorverpakte artikelen aan. Vanwege de extra hygiënemaatregelen is het niet mogelijk om tijdens deze vlucht warme gerechten te bestellen.

Q: Hoeveel bagage mag ik meenemen?
A: Je mag één (1) stuk ruimbagage van 20 kilo en één (1) stuk handbagage meenemen dat past onder de stoel voor je.

Q: Mag mijn handbagage mee in de cabine?
A: Ja, je mag één (1) stuk handbagage per persoon meenemen. Dit mag alleen bestaan uit een kleine handtas, laptoptas of rugzak met maximale afmetingen van (40 x 20 x 25 cm) en moet onder de stoel voor je geplaatst kunnen worden.

Q: Moet ik na aankomst in quarantaine?
A: Nee, op Gran Canaria geldt momenteel geen quarantaineverplichting na aankomst op de bestemming.

Op de bestemming

Q: Welke maatregelen gelden er op dit moment op de bestemming?
A: De meest actuele maatregelen op Gran Canaria vind je hier. Wij raden je aan deze de dag voor vertrek nog een keer te lezen.

Q: Welke maatregelen gelden er op dit moment in het hotel waar ik verblijf?
A: Alle maatregelen die RUI heeft getroffen voor een veilig verblijf in hun hotels bekijk je in deze video. Het gezondheidsprotocol van RIU download je hier.

Q: Mag ik het hotel verlaten?
A: Ja, je mag het hotel verlaten. Je bent wel te allen tijde verplicht om de COVID-19 maatregelen van de lokale overheid te volgen. De meest actuele maatregelen op Gran Canaria vind je hier.

Q: Mag ik het eiland verlaten?
A: Nee, je mag niet het eiland verlaten.

Q: Wat gebeurt er als ik ziek word?
A: In het geval je positief wordt getest op COVID-19, moet je in quarantaine op de bestemming. Vanaf dat moment gelden de lokale verplichtingen rondom de coronamaatregelen. Mochten hier kosten uit voortkomen, dan vallen deze onder de reisverzekering. Je mag niet terugvliegen naar Nederland totdat de klachten zijn verdwenen en je negatief test op COVID-19.

Q: Wat gebeurt er als er een besmetting is op het resort?
A: Mocht een deelnemer onverhoopt COVID-19 symptomen vertonen, dan wordt deze persoon getest. Bij een positieve testuitslag wordt de betreffende deelnemer (en zijn eventuele reisgenoten) direct in quarantaine geplaatst in het hotel. Ook de reisgenoten worden dan getest, waarop er een verplichte quarantaineperiode van 10 tot 14 dagen volgt. Zo is de kans op overdracht zo minimaal mogelijk. Mocht er medische zorg nodig zijn, dan wordt de deelnemer overgebracht naar een ziekenhuis. Wij zorgen ervoor dat de betreffende deelnemers na afloop van de quarantaine weer terug naar huis worden gevlogen.

Terugkomst in Nederland

Q: Welke papieren heb ik nodig om terug te reizen naar Nederland?
A: Om terug te reizen naar Nederland heb je het volgende nodig:
• een geldig Nederlands identiteitsbewijs (identiteitskaart of paspoort);
• een negatief PCR-testresultaat dat niet ouder is dan 24 uur voor vertrek naar Nederland.
• Gezondheidsverklaring reizigers voor vertrek naar Nederland.  Je downloadt de gezondheidsverklaring hier

Q: Welke soorten testen kan ik gebruiken om een negatief testresultaat bij terugkomst in Nederland te kunnen tonen?
A: Bij terugkomst in Nederland is het laten zien van een negatief testresultaat door middel van een sneltest (maximaal 24 uur voor vertrek) verplicht. Dit zijn de PCR-testen. Voor meer informatie over deze testen kun je terecht op de site van de rijksoverheid.

Q: Waar kan ik testen op Gran Canaria?
A: Het testen voor de terugreis naar Nederland vindt plaats in het hotel, op de dag voor vertrek. Dit wordt ter plaatse in het hotel gecoördineerd en gecommuniceerd.

Q: Hoeveel kost de test op Gran Canaria?
A: De test is inbegrepen bij de reissom.

Q: Moet ik in quarantaine na terugkomst in Nederland?
A: Ja, na terugkomst in Nederland raden we je dringend aan om 10 dagen (van 8 t/m 18 mei) in thuisquarantaine te gaan. Voor de veiligheid van anderen na thuiskomst, verzoekt de overheid alle deelnemers de quarantaineverplichting na te komen en zich tijdig te laten testen bij de GGD. Je kunt de duur van de quarantaineperiode verkorten door op dag 5 (13 mei) na terugkomst je te laten testen bij de GGD. Bij een negatieve testuitslag eindigt je quarantaineperiode direct.

Q: Moet ik in quarantaine na terugkomst in Nederland als ik al gevaccineerd ben?
A: Ja, ook als je al gevaccineerd bent moet je in thuisquarantaine. Voor de veiligheid van anderen na thuiskomst, verzoekt de overheid alle deelnemers de quarantaineverplichting na te komen en zich tijdig te laten testen bij de GGD. Je kunt de duur van de quarantaineperiode verkorten door op dag 5 (13 mei) na terugkomst je te laten testen bij de GGD. Bij een negatieve testuitslag eindigt je quarantaineperiode direct.