Dat ligt aan de bestemming waar je vandaan vliegt. Alle reizigers vanaf 13 jaar die terugreizen naar Nederland vanuit een hoog risicogebied (oranje of rood reisadvies), zijn in principe verplicht voor vertrek een negatieve NAAT (PCR)-testuitslag van maximaal 24 uur oud te laten zien. Als je voor vertrek deze negatieve uitslag niet kunt tonen, dan weigert de luchtvaartmaatschappij je aan boord te laten gaan.

Er zijn per 1 juli uitzonderingen: wanneer je vanuit de EU naar Nederland reist en kunt bewijzen dat je volledig bent gevaccineerd of genezen bent, dan hoef je niet van tevoren te testen. Wanneer je buiten de EU naar Nederland reist en kunt bewijzen dat je volledig bent gevaccineerd bent, dan hoef je niet van tevoren te testen.

Los van de test blijft de verplichting van kracht om bij thuiskomst in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Bekijk hier of er een test- en quarantaineverplichting geldt voor jouw vakantiebestemming.

In het geval dat je positief test op COVID-19, moet je in quarantaine op de vakantiebestemming. Vanaf dat moment gelden voor jou de lokale verplichtingen rondom de coronamaatregelen. Mochten hier kosten uit voortkomen, dan zijn deze voor jouw eigen rekening. Neem contact op met je reisverzekering voor informatie of deze kosten onder jouw verzekering vallen. Je mag niet terugvliegen naar Nederland totdat jouw klachten zijn verdwenen en je negatief test op corona.

Corendon biedt haar klanten in het kader van PCR-testen twee services aan, in samenwerking met HealthCheckCenter:

PCR-test
Tegen een zeer gunstig tarief kan via Corendon een PCR-test worden gekocht. Deze kan worden bijgeboekt in het boekingsproces of alsnog achteraf via Mijn Corendon. Op de website https://www.corendon.nl/pcr-test lees je hierover meer informatie.

Alle testen gratis in juli en augustus
Wanneer je getest moet worden in de periode van 1 juli tot en met 31 augustus kun je gratis een test boeken via www.testenvoorjereis.nl
Voor meer informatie verwijzen wij je naar de pagina www.corendon.nl/gratis testen

PCR-testgarantie
Wanneer het op het moment van boeken niet verplicht is om een PCR-test af te laten nemen voor jouw vakantiebestemming, maar je wel de zekerheid wilt dat je vlak voor of tijdens je vakantie niet voor onverwachte verrassingen komt te staan, dan kun je de PCR-testgarantie bijboeken. Met de PCR-testgarantie krijg je geen onverwachte kosten meer voor een PCR-test wanneer dit na boeken verplicht wordt én zorgt Corendon ervoor dat er een gekwalificeerde testfaciliteit aanwezig is, zowel op de vakantiebestemming als in Nederland! Op de website https://www.corendon.nl/pcr-testgarantie lees je hier meer informatie over.