Jouw basis ziektekostenverzekering is volledig geldig, ook als het om corona gerelateerde ziektekosten gaat. De dekking bedraagt maximaal 100% van de in Nederland geldende kosten. Wij raden altijd aan om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten, ongeacht de situatie. Wel is het zo dat elke verzekering anders in elkaar zit, dus je moet de polisvoorwaarden vooraf goed checken om zeker te weten wat wel en niet wordt vergoed. Het kan zijn dat eventuele aanvullende verzekeringsmodules niet of niet volledig gelden bij reizen naar landen met een oranje reisadvies.

De meeste annuleringsverzekeraars dekken de kosten wanneer je vanwege een positieve PCR-test niet op vakantie kunt gaan naar een gebied met een geel reisadvies. Sommige verzekeraars bieden deze dekking echter niet wanneer je op vakantie gaat naar een gebied met een oranje reisadvies. Dit geldt ook voor de verzekering die wij aanbieden via Unigarant. In dat geval – wanneer je door een positieve test niet naar een oranje gebied kan reizen – kun je bij ons alsnog jouw vakantie kosteloos annuleren volgens dezelfde (huishoud-)voorwaardes als die door Unigarant worden gehanteerd wanneer je door een positieve test jouw vakantie naar een geel gebied moet annuleren. Je moet in dat geval wel kunnen aantonen dat jouw annuleringsverzekering jouw claim heeft afgewezen.

Via Corendon bieden wij klanten een reis- en annuleringsverzekering bij Unigarant. Meer informatie over de dekking die je ontvangt wanneer je via Corendon een reis- en/of annuleringsverzekering afsluit vind je hier: https://www.unigarant.nl/calamiteiten/coronavirus/.

Voor de specifieke situatie rondom verzekeringen wanneer je op vakantie gaat naar Turkije: klik hier.