Vlieg je met Corendon Airlines (XC of XR) of Corendon Dutch Airlines (CD) en wil je een scootmobiel meenemen aan boord? Dan vervoeren wij deze in het ruim van het vliegtuig. Wij vragen je om dit vooraf, het liefst direct bij boeking en uiterlijk 48 uur voor vertrek, via ons Contact Center te melden. Corendon zorgt er dan voor dat de scootmobiel bij de luchtvaartmaatschappij is aangemeld. Geef bij deze aanmelding het gewicht, de afmetingen en het type accu of batterij van de scootmobiel aan ons door. Wij accepteren alleen scootmobielen met een droge accu aan boord. Scootmobielen met een natte accu accepteren wij helaas niet en afhankelijk van de sterkte accepteren wij scootmobielen met een lithium- of gelaccu aan boord.

Gewicht en afmetingen van je scootmobiel
Wij kunnen een scootmobiel alleen rechtop vervoeren als deze maximaal 86 centimeter hoog is. Scootmobielen hoger dan 86 centimeter vervoeren wij op de zijkant. Wanneer je scootmobiel zwaarder is dan 32 kilogram en/of hoger dan 86 centimeter, controleren wij of je scootmobiel mee aan boord kan. Dit doen wij naar aanleiding van je scootmobielaanmelding via ons Contact Center.

Voorbereiden voor het inchecken
De volgende voorbereidingen zijn nodig om je scootmobiel mee aan boord mee te nemen:

  • Je moet bij scootmobielen met een droge accu de accupolen loskoppelen. Dit voorkomt kortsluiting. Op de luchthaven is geen gereedschap aanwezig om je scootmobiel te demonteren.
  • Bij scootmobielen met een gelaccu is het niet noodzakelijk om de accupolen los te koppelen.
  • Je moet accu’s of batterijen in een stevige verpakking vervoeren. Bij het inchecken controleert het luchthavenpersoneel of beide polen geïsoleerd zijn of voorzien van kapjes.
  • Wij adviseren je om bijvoorbeeld tiewraps mee te nemen, waarmee je losse onderdelen zoals de accu, stevig aan de scootmobiel kunt bevestigen. Het luchthavenpersoneel controleert dit bij het inchecken.
  • Als je de droge batterij niet kunt loskoppelen, moet er een mainswitch of masterswitch aanwezig zijn die in de uit- of off-stand staat of is het nodig dat er een control unit is die je kunt loskoppelen.

Vlieg je met een andere luchtvaartmaatschappij en wil je een scootmobiel meenemen aan boord? Kijk dan hier voor meer informatie.

Lees hier alle informatie over reizen met een beperkte mobiliteit.