Afschaffing visumplicht Turkije vanaf 2 maart 2020
20 februari 2020 is bekend geworden dat de Turkse overheid per 2 maart 2020 de visumplicht voor reizigers met een Nederlandse en Belgische nationaliteit afschaft. Dit betekent dat je vanaf 2 maart visumvrij naar Turkije kunt reizen als je korter dan 90 dagen verblijft. Je hoeft hier dus géén visum meer voor aan te schaffen. Bij verblijf langer dan 90 dagen is een visum nog wel verplicht.

Visum aangevraagd via Visum via Visa4Turkey
Corendon werkt samen met de visumaanbieder Visa4Turkey. Heb je via deze organisatie een visum aangevraagd en al ontvangen, dan betaalt de Turkse overheid de visumkosten niet terug.

Heb je al een visum aangevraagd, maar nog niet ontvangen? Dan kun je over een eventuele terugbetaling contact opnemen met Visa4Turkey via telefoonnummer 023 568 9350.

Andere visumaanbieders
Heb je een visum aangevraagd via een andere aanbieder, neem bij vragen dan contact op met de desbetreffende organisatie.

Visumplicht bij vertrek vóór 2 maart 2020
Vertrek je vóór 2 maart 2020 en ben je in het bezit van de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dan is voor een vakantie naar Turkije nog steeds een visum vereist. Wij raden aan minstens 48 uur vóór vertrek een E-visum aan te schaffen.

Corendon biedt je de mogelijkheid om eenvoudig, veilig en snel een E-visum aan te schaffen via www.visa4turkey.nl/corendon, een betrouwbare partner in Nederland. Dit visum kost € 40,95.

Let bij het invullen van je gegevens goed op de juiste vermelding van voor- en achternaam zoals aangegeven in je paspoort. Wijzigingen achteraf zijn niet meer mogelijk, dus zorg ervoor dat ook de overige gegevens goed zijn ingevuld.

Na aanvraag van je visum, verzend Visa4Turkey je deze per e-mail. Print het visum uit en neem het mee op reis naar Turkije.

Voor de meest actuele informatie omtrent het visum adviseren we je contact op te nemen met het consulaat of de ambassade van Turkije.

Klik hier voor alle informatie over legitimatie, visa en formaliteiten op het gebied van gezondheid.