Ja: wanneer jouw bestemming valt in het hoog risicogebied (in de link lees je welke bestemmingen hieronder vallen) en je hier vandaan terugreist naar Nederland, ben je verplicht een negatieve NAAT (PCR)-testuitslag van maximaal 24 uur oud te laten zien als je aan boord gaat. Als je deze niet hebt dan moet je in het bezit zijn van een negatieve PCR-test die maximaal 72 uur oud is bij aankomst in Nederland én moet je in bezit zijn van een negatieve sneltest van maximaal 24 uur oud bij het boarden. Naast de PCR-test met negatieve uitslag, ben je verplicht een gezondheidsverklaring in te vullen en deze ondertekend en uitgeprint bij je te hebben tijdens jouw reis terug naar Nederland. Het formulier kun je hier downloaden. Als je de verplicht gestelde testuitslag en de gezondheidsverklaring niet bij je hebt, dan weigert de luchtvaartmaatschappij om je aan boord te laten gaan. De verplichting van de test geldt voor iedereen vanaf 13 jaar. Los van de test blijft de verplichting van kracht om bij thuiskomst in Nederland in thuisquarantaine te gaan. Meer informatie over de verplichte coronatesten voor terugkomst naar Nederland vind je hier.

In het geval dat je positief test op COVID-19, moet je in quarantaine op de vakantiebestemming. Vanaf dat moment gelden voor jou de lokale verplichtingen rondom de coronamaatregelen. Mochten hier kosten uit voortkomen, dan zijn deze voor jouw eigen rekening. Neem contact met je reisverzekering voor informatie of deze kosten onder jouw verzekering vallen. Je mag niet terugvliegen naar Nederland totdat jouw klachten zijn verdwenen en je negatief test op corona.

Corendon biedt haar klanten in het kader van PCR-testen twee services aan, in samenwerking met HealthCheckCenter:

PCR-test
Tegen een zeer gunstig tarief kan via Corendon een PCR-test worden gekocht. Deze kan worden bijgeboekt in het boekingsproces of alsnog achteraf via het Contact Center. Op de website https://www.corendon.nl/pcr-test lees je hierover meer informatie.

PCR-testgarantie
Wanneer het op het moment van boeken niet verplicht is om een PCR-test af te laten nemen voor jouw vakantiebestemming, maar je wel de zekerheid wilt dat je vlak voor of tijdens je vakantie niet voor onverwachte verrassingen komt te staan, dan kun je de PCR-testgarantie bijboeken. Met de PCR-testgarantie krijg je geen onverwachte kosten meer voor een PCR-test wanneer dit na boeken verplicht wordt én zorgt Corendon ervoor dat er een gekwalificeerde testfaciliteit aanwezig is, zowel op de vakantiebestemming als in Nederland! Op de website https://www.corendon.nl/pcr-testgarantie lees je hier meer informatie over.