Wanneer u weer op vakantie gaat, wilt u natuurlijk goed voorbereid zijn. Wij hebben daarom een speciale pagina gemaakt waarin we u meer informatie geven over de maatregelen en richtlijnen die wij op de luchthaven en tijdens de vlucht hebben genomen om u met een onbezorgd gevoel op vakantie te laten gaan. Naar aanleiding van de actuele situatie, passen wij deze Verantwoord Reizen pagina geregeld aan. Wij vragen u daarom om minimaal één dag voor vertrek deze pagina te raadplegen op eventuele aanpassingen. Onder andere de volgende informatie kunt u op deze webpagina vinden:

  • Het is alleen mogelijk online in te checken vanaf 24 uur voorafgaand aan uw vlucht. Op de luchthaven kunt u dan direct naar de bagage drop-off, om uw ruimbagage in te checken;
  • Tijdens de online incheck wordt u gevraagd voor iedere individuele reiziger een gezondheidsverklaring in te vullen;
  • Vanaf het moment dat u de terminal binnenstapt is het verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar om een mondkapje te dragen bij vertrek vanaf een Nederlandse luchthaven. Bij vertrek vanaf een Belgische luchthaven is een mondkapje verplicht voor iedereen vanaf 6 jaar;
  • Tijdens de vlucht mag door iedere passagier alleen een kleine handtas, laptoptas of rugzak meegenomen worden;
  • Voor een aantal bestemmingen geldt dat u vooraf een formulier moet invullen en uitgeprint mee moet nemen of dat u een QR-code ontvangt na het digitaal versturen ervan en deze digitaal of uitgeprint mee moet nemen. Of dit voor uw vakantiebestemming ook geldt vindt u op de ‘Maatregelen op bestemming’ pagina.

Op uw bestemming zijn de genomen maatregelen afhankelijk van de daar geldende lokale regels. Zodra informatie hierover beschikbaar is, zal deze terug te vinden zijn op de Verantwoord Reizen pagina. Wij raden u en uw medereizigers aan deze informatie zorgvuldig te lezen voor vertrek.

Tot slot volgen we de richtlijnen van de World Health Organization (WHO) en het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) ILT en EASA. In het algemeen krijgt iedereen het advies om goed op de hygiëne te letten: was handen regelmatig, hoest en nies in de binnenkant van de elleboog en gebruik papieren zakdoeken. Heeft u griepverschijnselen of een van de coronasymptomen (koorts, hoesten, ademhalingsproblemen) en bent u mogelijk in contact geweest met iemand die het coronavirus kan hebben? Blijf thuis en neem voor de zekerheid contact op met de GGD.